Over GGS

Geestig Gezond Sporten

Beweging is essentieel voor de fysieke en mentale gezondheid. Bewegen helpt weerstand bieden aan de dagdagelijkse verzuchtingen, het zorgt ervoor dat je met energie en zelfverzekerder in het leven staat. Geestig gezond sporten wil sportclubs oproepen attent te zijn voor de psychische weerbaarheid van sporters, 1 op 3 heeft het psychisch moeilijk! Kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheden vinden de weg niet naar de sportclub. Naast de angst alleen te moeten gaan of zich bekeken en beoordeeld te voelen, is de prestatiedruk een grote drempel.

Geestig gezond sporten doorbreekt taboes rond psychische kwetsbaarheden bij sporters en roept sportclubs op aandacht te hebben voor deze problematiek.

Missie

Geestig gezond sporten wil helpen een laagdrempelig beweegaanbod uit te bouwen met aandacht voor de psychische kwetsbaarheden van kinderen en jongeren. Sensibilisering van de bredere maatschappij en in het bijzonder de sportclubs rond het taboe van psychische kwetsbaarheden binnen de sport zal ervoor zorgen dat deze kwetsbare groep meer toegang zal krijgen tot bestaande sportstructuren.

Geestig gezond sporten is opgebouwd rond 4 pijlers

Promoten en verdelen van het charter 'Ook wij sporten geestig gezond'

Sensibiliseringscampagne over Vlaanderen ontwikkelen

Vormingsmateriaal en opleiding/cursussen ontwikkelen

Contactpunt organiseren